Sesiunie de training pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine” continuă. Cum vă puteți înscrie

2 min read
Sesiunie de training pentru profesori „Dove – Ai încredere în tine” continuă. Cum vă puteți înscrie

Fiecare an școlar începe cu noi obiective, dorințe și planuri, atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice. Deși cele mai multe sunt legate de rezultatele școlare și eforturile pentru învățare, la fel de importante sunt și obiectivele care au legătură cu dezvoltarea social-emoțională a copiilor: în lipsa echilibrului emoțional, rezultatele școlare ale acestora nu vor atinge niciodată nivelul maxim posibil.
Programul „Dove – Ai încredere în tine”, constând în ateliere de încredere în propriul corp dedicate adolescenților, ajută cadrele didactice să abordeze la clasă un aspect important al dezvoltării social-emoționale a copiilor. De ce este atât de importantă încrederea în propriul corp a elevilor?
O încredere scăzută în propria înfățișare afectează:

relațiile cu alți colegi de clasă, fiind asociată cu evitarea activităților sociale.
participarea la activități benefice pentru sănătatea fizică și emoțională – de exemplu, evitarea orelor de sport. Mișcarea fizică contribuie la memoria și atenția copiilor.
participarea la ore – copiii cu o încredere scăzută în propriul corp pot evita să atragă atenția asupra lor, riscând să se implice foarte puțin la ore și să piardă oportunități importante de învățare și dezvoltare.

Un nou training pentru profesori pe 29 septembrie
Cadrele didactice din întreaga țară interesate de atelierele de încredere în sine pot participa la trainingul online oferit de „Dove – Ai încredere în tine” pe 29 septembrie 2022, la ora 19, susținut de Domnica Petrovai, psiholog clinician, psihoterapeut și fondatoare a companiei Mind Education.
Training-ul se adresează cadrelor didactice care vor să organizeze la clasă atelierul de încredere în propriul corp și consideră că au nevoie de îndrumare mai specifică în acest scop. Training-ul îi va ajuta pe profesori să se familiarizeze cu materialele de care au nevoie pentru organizarea atelierului în clasă (prezentarea, ghidul profesorului, fișele de lucru), să se pregătească pentru întrebări dificile ale elevilor și să evite greșeli frecvente în abordarea acestui subiect.
Durata training-ului este de două ore, iar participarea este gratuită și deschisă tuturor cadrelor didactice, indiferent de specializare. La final, cadrele didactice vor primi o adeverință care atestă participarea la curs.
Înscrierea la training se realizează completând acest formular online
În fiecare an școlar, nu doar elevii învață lucruri noi și depășesc provocări diferite, ci și cadrele didactice. Training-ul pentru profesori oferit de Dove vă oferă ocazia de a fi un altfel de cadru didactic în acest an școlar: mai informat, mai încrezător și mai pregătit să ajute elevii să își consolideze încrederea în sine!

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.