Sf. Sinod: Biserica Ortodoxă Română se poziționează împotriva obligativității orelor de educație sexuală și se arată îngrijorată de adoptarea Raportului Matic de către Parlamentul European
2 min readSf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române anunță că „a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc” și „avertizează asupra riscurilor unei „educații sexuale” cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei Române.
De asemenea, Sinodul se arată îngrijorat și de adoptarea Raportului Matic de către Parlamentul European.
„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a luat act cu îngrijorare de recentele încercări de implementare a „educației sexuale”, cu caracter obligatoriu, în învățământul românesc, precum şi de rezoluția Parlamentului European, din ziua de 24 iunie 2021, intitulată: Situaţia sănătăţii sexuale şi reproductive şi a drepturilor aferente în UE, în contextul sănătăţii femeilor (Raportul Matić).
Patriarhia Română își reafirmă poziția sa cu privire la păstrarea caracterului opțional al orelor care vizează „educaţia pentru viaţă” și avertizează asupra riscurilor unei „educaţii sexuale” cu un conținut ideologic potrivnic valorilor familiei creștine și inadecvat vârstei copiilor”, se menționează în comunicat.
De asemenea, în ședința Sf. Sinod de joi, ierarhii au hotărât înscrierea Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 4 ianuarie și aprobarea textului Sinaxarului, Troparului, Condacului, Slujbei, Acatistului și Paraclisului acestuia.
O altă decizie vorbește despre aprobarea înființării a două noi parohii pentru comunitățile ortodoxe române din Ljubljana (Slovenia) şi din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Ambele parohii vor fi sub directa autoritate a Patriarhiei Române.
Sf. Sinod a reitarat „incompatibilitatea slujirii clericale cu funcțiile și/sau demnitățile publice”.
Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă,