Sfidarea legii: Asociația Accept anunță că va mărșălui pe Calea Victoriei, chiar dacă PMB nu a autorizat mitingul. Un eurodeputat USR spune că va interveni și el

2 min read
Sfidarea legii: Asociația Accept anunță că va mărșălui pe Calea Victoriei, chiar dacă PMB nu a autorizat mitingul. Un eurodeputat USR spune că va interveni și el

Asociația Accept, organizatoarea Bucharest Pride, a chemat simpatizanții să participe la marșul pe care-l organizează, sâmbătă 14 august, pe traseul stabilit inițial, deși nu a primit autorizație din partea Primăriei Capitalei (PMB).
Pe pagina de facebook a respectivei asociații, membrii și simpatizanții sunt chemați să participe la parada de sâmbătă, pentru a celebra „vizibilitatea comunității LGBTI+ din România”.
„La Marșul Bucharest Pride 2021 celebrăm vizibilitatea comunității LGBTI+ din România. Sâmbătă, 14 august, colorăm Calea Victoriei în culorile iubirii și sărbătorim împreună 20 de ani de la dezincriminarea homosexualității în România.
💙 Programul evenimentului:
17: 00 – 18:00 – Ne întâlnim la intersecția Calea Victoriei cu Piața Victoriei.
18:00 – 19:00 – Pornim în marș pe Calea Victoriei și parcurgem traseul de 2.3 km, până în Piața Universității.
19:00 – 20:30 – Finalizăm marșul în Piața Universității.
🌈 Come Out. Speak Up.
🏳️‍🌈Un eveniment Bucharest Pride 2021, organizat de ACCEPT.
🎨 Grafică de Maic Calotă”, se arată pe siteul ONG-ului.
De-asemenea, europarlamentarul Nicu Ștefănuță, de la USRPLUS a anunțat că a luat legătura cu Primarul Capitalei și a promis că „va face tot ce le stă în putință” pentru ca marșul să aibă loc așa cum dorește Asociația Accept.

„Membrii comisiei de ordine publică au refuzat ruta pe Calea Victoriei a Marșului “Bucharest Pride 2021” din 14 August, oferind o rută alternativă pe bulevardele Kiseleff – Magheru, sau mutarea paradei vineri, pe 13 august.

Asociatia Accept consideră că ruta alternativă nu e o soluție bună deoarece siguranța participanților nu poate fi garantată din cauza traficului.

Am luat încă de ieri legătura cu primarul capitalei, Nicușor Dan, cu reprezentanții MozaiQ și Accept și cu membrii #Renew4Equality din Parlamentul European.

Voi face tot ce stă în putință ca să găsim o soluție împreună în așa fel încât Marșul Bucharest Pride să aibă loc în siguranță.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.