Silviu-Titus Păunescu (AUR): Guvernul Ciucă preferă să îndatoreze țara decât să cheltuiască fondurile din PNRR

2 min read

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a criticat dur Guvernul Ciucă pentru faptul că, în loc să acceseze fonduri europene și să cheltuiască miliardele de euro disponibile prin PNRR, alege să ne îndatoreze din ce în ce mai mult. „Dacă nu (se) poate fura, actuala clasă politică preferă să trimită banii înapoi la Bruxelles”, subliniază Păunescu într-o declarație politică.

După cum bine știm cu toții, fondurile europene reprezintă o șansă istorică pentru România. Din păcate, însă, Guvernul condus de generalul Ciucă, beneficiar de pensii speciale și plagiator, preferă să angajeze împrumuturi cu dobânzi foarte mari, care au ajuns și la 8 – 9% zilnic, îndatorând generații întregi de români, în loc să cheltuiască miliardele de euro disponibile prin PNRR!

          Ca să vă faceți o idee, în acest moment, România are la dispoziție 80 de miliarde de lei, din care n-a cheltuit niciun leu, chiar dacă această sumă colosală ar putea îmbunătăți major calitatea vieții cetățenilor: aproape 30 de miliarde de lei sunt prin PNRR, 29 de miliarde prin politica de coeziune, 18 miliarde prin politica agricolă și 2 miliarde prin fondul pentru traziție justă pentru regiunile carbonifere în tranziție, adică pentru Valea Jiului.

Pe de altă parte, vă mai ofer, stimați colegi, un exemplu al incapacității acestui guvern – și a întregii coaliții de guvernare, PNL-PSD-UDMR, doar ca să puteți înțelege că, dacă nu (se) poate fura, actuala clasă politică preferă să trimită banii înapoi la Bruxelles, decât să facă ceva bun cu ei pentru noi, toți ceilalți, care, practic, le plătim salariile, pansiile speciale și toate celelalte beneficii care, în loc să-i apropie de nevoile aceste țări, îi distanțează și mai mult!

          Revenind, țara noastră a primit, până acum, o prefinanțare de 13%, care înseamnă 3 miliarde de euro și încă o primă tranșă de 3,5 miliarde. Deci, în total, au intrat 6,5 miliarde de euro în visteria statului, bani care, evident, trebuie cheltuiți pe bază de facturi. Știți, oare, care este suma cheltuită până acum? Vă spun eu: 150 de milioane de euro pentru casele de marcat electronice!

          Stimați colegi!

          România are nevoie de o nouă clasă politică. Vechea generație de politicieni și-a atins limitele non-valorii, timp de 30 de ani nu au reușit să facă nimic bun pentru țară! Din 2024, Alianța pentru Unirea Românilor ca schimba, fundamental, modul în care se face politică în România!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.