Silviu-Titus Păunescu (AUR): România, singurul stat european fără cadastru

2 min read

România este singurul stat european fără cadastru, atrage atenția deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu. Deși este vorba despre un proces important, autoritățile întâmpină dificultăți în acest demers, ceea ce înseamnă că înregistrarea și documentarea proprietăților și terenurilor din țară nu va putea fi finalizată anul acesta. Deputatul AUR solicită Ministerului Dezvoltării să transmită în ce stadiu se află acest proces și dacă această etapă va fi încheiată până la finele anului 2023.

Din nefericire, cadastrarea României a devenit o misiune imposibilă – nici măcar jumătate din țară nu este cadastrată, deși ținta era să încheie procesul în acest an și, culmea, și din această pseudo jumătate, trei sferturi dintre cadastrări, au fost realizate pe banii proprietarilor, deși există fonduri europene!

         Au trecut 16 ani de la aderarea la Uniunea Europeană a României și suntem, în continuare, „singurul stat european fără cadastru”!

         Prin urmare, domnule ministru, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. De ce procesul de cadastrare a României nu va fi finalizat în acest an?
  2. Cât la sută din localitățile țării sunt cadastrate și cât la sută din teritoriul național este cadastrat?
  3. Care este suma totală alocată programului de cadastrare prin Programului Național de Cadastru și Carte Funciară și ce procent din aceasta a fost cheltuit, defalcat, pe ani, de la debutul programului și până astăzi?
  4. Care credeți că este termen pentru finalizarea cadastrării României?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.