Simion a cerut guvernului să nu mai finanțeze oligarhia de la Chișinău. De ce poziția sa este corectă și ajută cu adevărat românii – CRITICII.RO

3 min read
Simion a cerut guvernului să nu mai finanțeze oligarhia de la Chișinău. De ce poziția sa este corectă și ajută cu adevărat românii – CRITICII.RO

În cadrul congresului AUR din 2 decembrie și desfășurat la Alba Iulia, președintele George Simion a făcut o afirmație care ar putea părea controversată având în vedere poziția unionistă a partidului și a sa. El a cerut guvernului de la București să oprescă orice finanțare pentru oligarhia de la Chișinău, aceasta fiind singura cale pentru ca Unirea să aibă loc.

În anul 1989 atunci când zidul Berlinului s-a prăbușit Germania Federală luase de ceva timp decizia de a nu mai asigura împrumuturi pentru reginul comunist din est. Fără o economie sustenabilă și fără ajutorul URSS, care intrase în disoluție, regimul comunist avea să se prăbușească în urma unei crize nu doar politice cât mai ales economice.

Realitatea despre politicienii de la Chișinău este însă una singură: aceștia vând soarta cetățenilor, români în marea lor majoritate, ca pe o poveste către finanțatorii externi. Moldova nu dispune de nici o formă de resursă internă, nu dispune de tehnologie, nu dispune de o clasă politică responsabilă, nu are o economie reală, motiv pentru care statul este incapabil să se susțină fără ajutorul extern. Ori cel mai mare ajutor extern a venit din partea Bucureștiului. Așa se face că România a ajuns să susțină financiar un stat antiromânesc creat de Lenin și întregit de către Stalin.

Adevărul este acesta: statul moldovean este un stat antiromânesc cu politicieni, servicii și structuri care au o singură menire, aceea de a menține granița de pe Prut. Faptul că repubica Moldova este locuită de către români nu înseamnă că este un stat românesc deoarece acesta lucrează împotriva propriilor cetățeni.

De-alungul timpului România a susținut aproape toate regimurile de la Chișinău, de la Vladimir Voronin, Vlad Filat, Vlad Plathotniuc și acum Maia Sandu. De fiecare dată alegerea s-a dovedit a fi una greșită și aceștia s-au descoperit în cele din urmă ca antiromâni.

Ajutoarele trimise de România în Basarabia nu ajută românii de acolo. Aceștia stau în continuare în sărăcie, întuneric și frig. Peste jumătate din populația Basarabiei a părăsit deja statul și nu mai doresc să se întoarcă. Deci soarta lor nu s-a schimbat în bine, ba chiar putem spune că am susținut un regim care să îi mențină în această stare.

Politicienii moldoveni folosesc pe cetățeni tot așa cum teroriștii își folosesc victimele răpite: să ceară bani. Ei vând povestea românilor de la est de Prut pentru a obține fonduri, dar fondurile niciodată nu le-au făcut viața mai bună.

România a mai făcut o greșeală: a luat banii propriilor contribuabili și i-a oferit gratuit. Ori banii trebuiau să fie acordați sub formă de împrumut și la dobânzi care să acopere inflația. Ori noi am donat în loc să împrumutăm.

Tocmai de aceea România trebuie să se retragă din orice formă de intervenție care implică relația cu statul și să se axeze pe relația directă cu românii din Basarabia și să aloce banii pentru ca imaginea României să devină mai bune. Finanțarea statului moldovean înseamnă finanțarea unor rețele de crimă organizată care folosesc moldovenii ca pe o marfă vândută la exterior.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.