Simptomul neașteptat care confirmă prezența coronavirusului la copii

2 min read
Simptomul neașteptat care confirmă prezența coronavirusului la copii

Pe lângă simptomele obișnuite ale Covid-19, precum febra, tuse, respirație greoaie, oboseală, au apărut și simptome mai neobișnuite, precum ochii roșii și lipsa gustului și al mirosului, mai ales la adulți, iată că astfel de simptome neașteptate apar și la copii și tineri. Numit ”Covid Toes”, adică ”degete Covid”, acest simptom poate confirma prezența coronavirusului în organism.
Ce sunt aceste „COVID Toes”?
”Reprezintă leziuni localizate la degetele de la picioare, mai ales ale copiilor. Se pare, că ar putea fi produse ca urmare a unor leziuni ale vaselor de sânge din pielea zonei respective. Aceste umflături, de culoare violacee, produc senzația de mâncărime si apoi evoluează ca o mică arsură, ce generează o bășică cu lichid în zona afectată. În literatura de specialitate a medicilor dermatologi se cheamă Pernio. Deoarece în limba latină termenul pentru „degerătură” este „pernio”. Atunci când purtăm iarna încălțari nepotrivite, în vreme rece, poate să apară pernio.”, scrie Dr. Mihai Craiu pe Facebook.
Acest simptom apare cu decolorare roșie sau mov a vârfurilor degetelor de la picioare iar pielea poate avea ulcerații, și, se pare că poate să apară chiar și pe mâini, manifestându-se cu mâncărimi și usturimi, declară Dr. Esther Freeman, dermatolog la Massachusetts General Hospital din Boston. Un pacient spune că „degetele afectate au fost inițial dureroase la atingere și mă deranjau când mergeam. Durerea a ținut cam o săptămână și a dispărut treptat.”
„O ipoteză este că există multă inflamație în organism din cauza virusului. Altă teorie este că acest simptom apare din cauza cheagurilor de sânge care apar la pacienții cu Covid-19. Nu mă simt însă confortabil să spun că este una sau alta.Poate să fie amândouă”, declară Dr. Freeman
Sunt într-adevăr un simptom al coronavirusului?
Dr. Amy Paller, directorul departamentului de dermatologie de la Universitatea Northwestern Feinberg School of Medicine și pediatru cu specializare în dermatologie la Spitalul pentru Copii Ann &

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.