SONDAJ. Este oficial, românii consideră că USR și PNL poartă vina crizei actuale. Simion se bate cu Ciolacu – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
SONDAJ. Este oficial, românii consideră că USR și PNL poartă vina crizei actuale. Simion se bate cu Ciolacu – CURIERUL ROMÂNESC

SONDAJ. Este oficial, românii consideră că USR și PNL poartă vina crizei actuale. George Simion se bate cu Marcel Ciolacu în lista de favoriți ai românilor pentru funcția de președinte al României.

Sondajul a fost realizat pe 400 de persoane de către 4media.info. Sondajul a fost realizat pe teren, nu este vorba despre un sondaj online sau un sondaj telefonic.

Este de luat în considerare de asemenea faptul că majoritatea românilor consideră că PNL este partidul ce poartă vina problemelor cu care astăzi se confruntă România- 75%. Aproape 50% consideră și că PSD poartă o responsabilitate majoră. Pe de cealaltă parte se află AUR cu 19% responsabilitate și USR cu 36%. Facem precizarea că în acest caz selecția a fost una multiplă.

Iată ce cred Românii despre cine este primul și al doilea partid în preferințele lor.

Chestionați și cu privire la ce consideră ei că reprezintă cea mai gravă criză actuală marea majoritatea consideră că prețurile care au crescut reprezintă principala problemă- 67%. Războiul din Ucraina reprezintă o problemă secundară – 41% dar importantă în timp ce criza sanitară a trecut pe ultimul loc- 11%. În acest caz selecția a fost una multiplă. Totuși 22% dintre români consideră că plecarea dincolo de granițe reprezintă o problemă majoră, în timp ce 14% se tem să nu își piardă locul de muncă.

În cazul partidelor parlamentare PSD este de departe cel mai puternic partid din România cu un scor posibil de 41% din opțiunile de vot exprimate. Al doilea partid din România este AUR cu 29% din opțiunile de vot. PNL se află abia pe locul 3 cu 18% din numărul de voturi potențial obținute. USR a căzut puternic în ochii românilor, doar 7% dintre români ar alege acest partid politic în timp ce 5% ar alege UDMR. Facem precizarea că aici sunt incluse doar partidele parlamentare. Este de menționat faptul că 46% dintre cei chestionați nu merg la vot.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.