Sondaj Politico: PNL și USRPLUS scad în intențiile de vot, AUR a ajuns al treilea partid al țării

2 min read
Sondaj Politico: PNL și USRPLUS scad în intențiile de vot, AUR a ajuns al treilea partid al țării

Un sondaj realizat de publicația Politico.eu arată că partidele din coaliția de guvernământ s-au prăbușit în intențiile de vot ale electoratului, în timp ce partidul AUR a crescut, scrie ziare.com.
Astfel, potrivit Politico.eu, PNL a ajuns la 18%, intenție de vot, de la peste 25%, atât cât a obținut la alegerile parlamentare din decembrie 2020.
Alianța USRPLUS este și ea în scădere, ajungând la 12%, de unde la alegeri obținuse 15,4%. În acest context, cei care au crescut sunt cei de la AUR, care au ajuns la 14%, cu 4% mai mult decât au reușit la alegerile parlamentare.
De căderea alianței guvernamentale a profitat și PSD, care a ajuns la 34%. La alegerile parlamentare, PSD obținuse în jur de 29%.
UDMR se poziționează la limita pragului electoral, cu 5% intenție de vot, în timp ce restul partidelor aunt sub pragul electoral. PMP are 4% în intenția de vot, în timp ce Pro România și PPUSL câte 3%.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.
Mulțumesc.
Mihai ȘomănescuPublisher R3media

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.