Sondaj World Vision România: 1 din 4 copii este amenințat cu bătaia pe rețelele de socializare

1 din 4 copii este amenințat cu bătaia pe rețelele de socializare
Aproape ca nu exista copil, cu acces la Internet, care sa nu fi experimentat cel putin o situatie de tip cyberbullying in mediul online. Cyberbullying-ul, manifestat printr-un comportament agresiv de intimidare, umilire, tachinare și hărţuire, îndreptat în mod repetitiv către o persoană, este, din pacate, un fenomen care ii afecteaza pe tot mai multi utilizatori de Internet, in special pe copiii nostri, care nu sunt suficient de puternici emotional pentru a gestiona astfel de situatii.
Potrivit unui sondaj realizat de Fundația World Vision Romania, unul din patru copii este ameninţat cu bătaia pe reţele de socializare, iar unul din 10 este umilit sau jignit zilnic sau de cel puţin două ori pe săptămână, în mediul online.

De asemenea, 44% dintre dintre copiii care au participat la același sondaj, au recunoscut că văd zilnic sau cel puţin de două ori pe săptămână postări sau comentarii pe reţelele de socializare care îi fac să se simtă mai trişti sau nervoşi. Dintre aceştia, peste 26% văd zilnic conţinut care le produce astfel de stări emoţionale negative.
Motivele pentru care copiii se simt mai trişti sau nervoşi după ce intră pe reţelele de socializare:

8.7% dintre copii spun că alţi utilizatori se iau de ei sau chiar îi jignesc pentru conţinutul pe care îl postează;
28.8% dintre copii sunt afectaţi când văd pe reţelele de socializare alţi copii care afişează o viaţă mai bună decât a lor;
18% dintre copii sunt afectaţi pentru că primesc mai puţine like-uri sau au mai puţine vizualizări la conţinutul pe care îl distribuie faţă de cât se aşteptau.
45% dintre copii văd aproape zilnic postări, comentarii sau fotografii cu mesaje agresive pe reţelele de socializare.

„Deşi un procent semnificativ dintre profesori le-a vorbit copiilor despre bullying şi alte tipuri de agresiuni,

 » sursa: www.qbebe.ro