Spania: Premierul Pedro Sanchez promite să scoată prostituția în afara legii – 60m.ro – 4media.INFO

2 min read
Spania: Premierul Pedro Sanchez promite să scoată prostituția în afara legii – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Primul ministru al Spaniei, Pedro Sanchez, a promis duminică să scoată prostituția în afara legii, după 26 de ani de când s-a legalizat, relatează BBC.
Premierul a făcut acest anunț în fața susținătorilor săi, la finalul congresului de trei zile al Partidului Socialist, Sanchez spunând că această  practică „înrobește” femeile.
Prostituția a fost dezincriminată în Spania în 1995, iar în 2016, ONU a estimat că industria sexuală a țării valorează 3,7 miliarde de euro.
Un sondaj din 2009 a constatat că unul din trei bărbați spanioli plătise pentru întreținerea de relații sexuale.
Cu toate acestea, un alt raport publicat în 2009 a sugerat că cifra ar putea ajunge de fapt la 39%, iar un studiu al ONU din 2011 a prezentat Spania ca fiind al treilea cel mai mare centru de prostituție din lume, după Thailanda și Puerto Rico.
În prezent, prostituția nu este reglementată în Spania și nu există nici o pedeapsă pentru cei care oferă servicii sexuale plătite din propria voință, atâta timp cât nu are loc în spațiile publice. Cu toate acestea, proxenetismul sau acționarea ca un intermediar, între un lucrător sexual și un potențial client este ilegală.
Industria a crescut de la decriminalizare și se estimează în mod obișnuit că aproximativ 300.000 de femei lucrează ca prostituate în Spania.
În 2019, partidul lui Sanchez a publicat un angajament în manifestul său electoral de a ilegaliza prostituția, în ceea ce a fost văzut ca o mișcare de a atrage mai multe votante feminine.
Manifestul a numit prostituția „unul dintre cele mai crude aspecte ale feminizării sărăciei și una dintre cele mai grave forme de violență împotriva femeilor”.
Cu toate acestea, la doi ani de la alegeri, nu a fost încă depusă nicio legislație.
Susținătorii sistemului actual al Spaniei spun că a adus beneficii uriașe femeilor care lucrează în comerț și le-a făcut viața mai sigură.
Cu toate acestea, în ultimii ani au crescut îngrijorări semnificative cu privire la potențialul femeilor de a fi traficate în muncă sexuală. În 2017, poliția spaniolă a identificat 13.000 de femei în raiduri anti-trafic, afirmând că cel puțin 80% dintre acestea erau exploatate împotriva voinței lor de către o terță parte.

Distribuie acest articol!

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.