Stelian Ion, revocat de la Ministerul Justiției. Ședință în USR-PLUS – Liderii discută ieşirea de la guvernare. Barna: Cîțu trebuie să plece! USRPLUS va cere joi un premier

2 min read
Stelian Ion, revocat de la Ministerul Justiției. Ședință în USR-PLUS – Liderii discută ieşirea de la guvernare. Barna: Cîțu trebuie să plece! USRPLUS va cere joi un premier

ACTUALIZARE 23:45 USR PLUS va cere joi demisia lui Florin Cîțu și ca PNL să vină cu o nouă propunere de premier, a delarat miercuri seara deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu, la Digi24.
În cazul în care Cîțu nu va demisia, USR PLUS va vedea care îi sunt opțiunile, a spus deputatul.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Premierul Florin Cîțu l-a revocat pe Stelian Ion din funcția de Ministru al Justiției, urmând să fie propus un ministru interimar.
„Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare”, a afirmat Cîţu.
„Am luat o decizie. Necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui cererea de revocare din funcţie a domnului Stelian Ion. Nu voi acecepta în Guvernul României miniştri care să se opună dezvoltării României”, a declarat Cîţu.
Prim-ministrul a susţinut că ministrul USR PLUS al Justiţiri Stelian Ion nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.
”A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu eşti de acord să dezvolţi comunităţile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie şantajat. Am informat liderii coaliţiei de această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să şantajeze. Aici nu vorbim despre primari, vorbim despre comunităţi şi despre interesul cetăţenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii de coaliţie de la USR PLUS nu au foarte mulţi primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit”, a declarat şeful Executivului.
Cîţu a afirmat că îşi asumă această decizie. În replică, liderii USRPLUS s-au reunit la ședința Biroului Național (BN) și discută despre modul cum vor ieşi la guvernare,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.