Stelian Ion, un șoricel în fața dinozaurilor din Justiție

2 min read
Stelian Ion, un șoricel în fața dinozaurilor din Justiție

Noul ministru al Justiției, Stelian Ion, ne arată că nu are nici un fel de putere în luarea deciziilor și chiar dacă are voință să schimbe ceva nu este lăsat de cei din coaliția din care face parte.

Prima greșeală a fost anunțul despre desființarea Secției Speciale. Acești dinozauri de la Secția Specială s-au pus imediat în mișcare și l-au anunțat pe domnul ministru că trebuie să mai aștepte și să anunțe o amânare. Exact ceea ce s-a și întâmplat.

Pensiile magistraților, un alt subiect fierbinte abordat de Stelian Ion s-a dovedit a fi din nou problematic. Ministrul ne anunța că v-a mări vârsta de pensionare pentru magistrați, însă astăzi ce credeți, s-a răzgândit.

Un ministru cu o astfel de atitudine dă un semn clar de supunere și mandatul său s-ar putea să fie chiar mai dezastruos decât al lui Cătălin Predoiu.

Avem de zeci de ani dosarele Revoluției, Mineriadei, mai nou 10 August, dosare care zac în sertare și nici un ministru al Justiției nu le trimite în instanță. Avem o interpelare realizătă de protestatarul Ceaușescu, cu toate că integritatea sa este discutabilă, însă întrebările adresate lui Stelian Ion sunt pertinente.

Dosarele Revoluției și Mineriadei au fost făcute praf de echipa de procurori militari, mult lăudată de Klaus Iohannis. Această echipă de procurori s-a ales cu salarii impresionanate și avansări în grad, în timp ce dosarele bat pasul pe loc.

Insist pe tema acestor dosare pentru că nimeni nu face nimic pentru a remedia din punct de vedere moral crimele comise la Revoluție. Cei implicați și principalii organizatori încă huzuresc pe banii statului român în case de protocol și pensii speciale.

Foarte mulți colegi ai dl. ministru, din actuala coaliție de guvernare sunt copii de securiști.

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.