Studiu 2021: cele mai iubite cărți pentru copii din fiecare țară a lumii. În România nu a fost deloc o surpriză!

2 min read
Studiu 2021: cele mai iubite cărți pentru copii din fiecare țară a lumii. În România nu a fost deloc o surpriză!

Unul din cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru copilul tău, încă din primele zile de viață, este să îi invoci plăcerea și dorința pentru citit. Alege cărți care să îl uimească, să îl intrige, să îl bucure. Te poți inspira din topul celor mai iubite cărți pentru copii din fiecare țară a lumii, realizat de un magazin de jucării din Statele Unite și Goodreads, cea mai mare librărie online unde oamenii din întreagă lume găsesc și împărtășesc cărțile pe care le iubesc.
Cele mai iubite cărți pentru copii din lume
Pentru a afla care sunt cele mai populare cărți în diferite țări, magazinul online de jucării The Toy Zone a analizat mai întâi primele 20 de cărți pentru copii publicate de autori din fiecare țară (în funcție de numărul de recenzii din partea utilizatorilor Goodreads), apoi au ales cartea cu cele mai bune recenzii din țara respectivă.
Iată care sunt cele mai populare cărți pentru copii din fiecare țară a lumii!

Click aici pentru a vizualiza imaginea la rezoluție maximă
America de Nord
În timp ce „Wonder”, de R.J. Palacio, care spune povestea unui băiat de 10 ani născut cu o anomalie facială și a călătoriei sale pentru a fi acceptat de colegii de clasă și de semenii săi, este cea mai populară carte din Statele Unite, copiii din Mexic iubesc „Sulwe”, scrisă de actrița Lupita Nyong’o. Canadienii preferă cartea clasică „Love You Forever”, de Robert Munsch.

Citește și: Dezvoltarea abilitatilor de citit la copii
Europa
În multe țări europene, de departe cele mai populare sunt cărțile din seria „Harry Potter”, scris de J.K. Rowling, care se află pe primul loc în Marea Britanie când vine vorba de cele mai citite cărți. În Danemarca, basmele clasice ale lui Hans Christian Andersen sunt încă pe primul loc,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.