Studiu: Peste jumătate dintre copiii din România vor să plece din țară

2 min read
Studiu: Peste jumătate dintre copiii din România vor să plece din țară

Peste jumătate dintre copiii români de gimnaziu și liceu vor să plece în străinătate!
Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, în vreme ce o treime dintre aceștia și-ar dori să îşi continue studiile în străinătate, arată datele unei anchete sociologice derulate de Organizația Salvați Copiii România, prezentată marți la Senat.
Printre principalele motive care i-ar determina să emigreze se numără:

oportunitățile legate de educație (26,3%);
nemulțumirea față de condițiile de viață din România (21,9%);
reunirea cu rudele sau prietenii care au părăsit deja România este mai rar invocată (sub 5%), în condițiile în care, la nivelul eșantionului, puțin peste 7% dintre respondenți au indicat că au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

Situația copiilor din România: 1 din 2 copii este bătut, 6 dintr-o mie mor înainte de vârsta de 1 an
Sentimentul de neîncredere că lucrurile se pot îmbunătăți este relevant și atunci când copiii recunosc că, în fața unei situații de abuz, doar puțin peste o treime se află în situația de a ști cui să ceară ajutorul și de a avea și încredere în acea persoană sau instituție de referință. În ultimii 10 ani, procentul minorilor care susțin că știu cui să ceară ajutorul într-o situație de risc a rămas constant în cazul exploatării prin muncă sau pentru producerea unor materiale cu conținut sexual, dar a scăzut în cazul abuzului fizic și în cazul abuzului sexual, mai arată ancheta.

Toleranţa faţă de rromi şi cei cu dizabilităţi fizice a crescut, dar a scăzut toleranţa faţă de colegii cu probleme de sănătate mintală
Datele aceleiași cercetări mai arată că în ultimii 10 s-a observat o creștere îmbucurătoare a procentului elevilor care ar fi de acord să aibă un coleg de clasă rom (de la 48,7% la 61,8%) sau un coleg de bancă de aceeași etnie (de la 32,3% la 50,4).

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.