SUA | Președintele Joe Biden: Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor

2 min read
SUA | Președintele Joe Biden: Cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că cea mai „letală amenințare teroristă” la adresa țării este „terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”, relatează Agepres.
Pe plan extern, Biden a identificat programele nucleare ale Iranului și ale Coreii de Nord.
„În privinţa programelor nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord, care prezintă ameninţări grave pentru securitatea SUA şi pentru securitatea întregii lumi, vom colabora strâns cu aliaţii noştri pentru a aborda ameninţările generate de ambele ţări prin diplomaţie şi prin disuasiune strictă”, a afirmat Joseph Biden în discursul rostit în Congres.
Joseph Biden a subliniat că, deşi vrea să pună capăt războiului îndelungat din Afganistan, Statele Unite vor continua să contracareze grupurile teroriste. „După 20 de ani de curaj şi sacrificii, a venit vremea să aducem trupele acasă. Dar nu trebuie să ne facem iluzii, ameninţarea teroristă s-a extins dincolo de Afganistan după anul 2001 şi vom rămâne vigilenţi în privinţa ameninţărilor la adresa Statelor Unite, indiferent de unde provin. Reţelele teroriste Al-Qaida şi ISIS (n.red. – Stat Islamic în Irak şi Siria) sunt prezente în Yemen, în Siria, Somalia şi în alte zone din Africa şi din Orientul Mijlociu, chiar şi în alte părţi”, a subliniat Joseph Biden, conform stenogramei discursului, publicată pe site-ul Casei Albe.
„Şi nu vom ignora ceea ce au semnalat agenţiile noastre de informaţii – cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor”, a insistat preşedintele SUA.
Afirmațiile președintelui vin în contextul în care mișcări radicale de extremă stângă, precum BLM, au făcut pagube enorme în timpul protestelor din ultimul an, atacând inclusiv forțele de ordine și sedii ale Poliției.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.