Suedia, țepuită de Pfizer! Scenariu demn de traficanții de droguri sud americani

2 min read
Suedia, țepuită de Pfizer! Scenariu demn de traficanții de droguri sud americani

Suedia a devenit victima unei înșelătorii de nivel internațional fiind jefuită în acte cu sume impresionante de bani de către cel mai mare furnizor de vaccinuri american Pfizer. Marele gigant farmaceutic factura Suediei mai multe doze de vaccin per flacon, respectiv facturau 6 doze de vaccin în loc de 5 cât are un flacon.

În urma sesizării acestui aspect, Agenţia suedeză de Sănătate a suspendat toate plățile pentru vaccin către Pfizer și a cerut explicații despre neconcordanțele din acte și sumele plătite în plus. 

Pfizer factura șase doze de vaccin, dar în flacon erau cinci

Conform publicației Dagens Nyheter, compania Pfizer a facturat câte şase doze de vaccin per flacon, în loc de cele cinci convenite. Suedia cere lămuriri Bruxellesului. „Până acum, noi am spus companiei Pfizer că trebuie să aşteptăm cu facturile până obţinem claritate despre ce se aplică”, a spus epidemiologul-şef Anders Tegnell.

————————————————————————————————

România este în colaps economic. Klaus Iohannis și Guvernul Cîțu pregătesc terenul pentru TROIKĂKlaus Iohannis, o rușine națională! A uitat de Unire, l-a uitat pe Eminescu, Iohannis nu mai merită să rămână în fruntea statuluiBarna: Nu sunt bani la buget. O soluție ar fi privatizarea companiilor de stat

————————————————————————————————

Pfizer Suedia a refuzat să comenteze, însă a precizat că a recunoscut că a facturat şase doze per flacon. Uniunea Europeană şi Pfizer au convenit iniţial că fiecare flacon va conţine cinci doze, însă ulterior s-a descoperit că pot fi extrase şase doze cu ajutorul unei seringi speciale.

„Este inacceptabil. Dacă o ţară are mijloace doar pentru a extrage cinci doze, înseamnă că a primit mai puţine doze pentru acelaşi preţ”, a declarat coordonatorul suedez al vaccinării, Richard Bergstrom.

Navigare în articole

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.