Super Mama zilei: acum alăptează, peste 5 minute participă la cursa mondială de ciclism montan

2 min read
Super Mama zilei: acum alăptează, peste 5 minute participă la cursa mondială de ciclism montan

Atleta de 34 de ani își petrece weekend-urile alăptându-și fiica, apoi trăgând fermoarul salopetei de ciclism și coborând pantele pe bicicleta ei cu o viteză ce poate depăși 100 de kilometri la oră. Rachel, cunoscută ca ”regina coborâtului la vale” își dorește să fie un exemplu pentru toate femeile care cred că a deveni mamă înseamnă a renunța la carieră, mai ales că pentru ea este o adevărată pasiune: s-a apucat de ciclism BMX la 8 ani și de ciclism montan la 11 ani. 
”Nu m-am lăsat de sport nici când eram însărcinată și când le-am spus sponsorilor am precizat că nu îmi doresc să fie un lucru negativ faptul că sunt însărcinată. Aud deseori că un copil este capătul de linie, finalul de carieră, iar eu nu vreau asta. Le poți face pe amândouă.”, spune Rachel.
Cu câteva săptămâni în urmă Rachel a concurat la Campionatul Mondial UCI din Elveția în dorința de a deveni cea mai medaliată ciclistă montană a lumii. A terminat pe locul 6, ceea ce înseamnă doar că are numai 39 de titluri mondiale, adică mai are nevoie de încă 3 pentru a depăși recordul. A fost prima cursă la care a participat în ultimii 3 ani, de când s-a rănit la picior în 2019, apoi a născut-o pe fiica ei, Arna, în luna august 2021. 
”Am intrat din nou în concursuri și este important pentru psihic să îți oferi posibilitatea de a face asta, chiar dacă ești mamă. Este minunat să fiu mamă, nu vreau să pierd nimic din această aventură, așa că le fac pe amândouă. Clar este greu pentru femei să aleagă. Nu vrei să pierzi nimic din etapele copilăriei, dar nici să renunți la carieră. Trebuie să găsești un echilibru. Echilibrul tău.”, spune atleta. 

Jobul ei nu este unul tipic,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.