Tabără de creație

2 min read
Tabără de creație

În perioada 21 – 28 august 2022 a avut loc tabăra de pictură și grafică, plein air, ”Demersuri artistice pe Valea Râmnicului Sărat”, derulată pe teritoriul comunităților: Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Dumitrești, cu participarea a 11 artiști consacrați sau în devenire, precum și a 35 elevi vrânceni.

Nume proiect: ”Demersuri artistice pe Valea Râmnicului Sărat”

Organizatori: Prof. Lazăr Emil, primăria Vintileasca, primăria Jitia, primăria Chiojdeni, primăria Dumitrești, Școala Gimnazială Chiojdeni.

Perioadă înscriere: 01.08.2022 – 08.08.2022

Perioadă desfăşurare: 21.08.2022 – 28.08.2022

Valea Râmnicului Sărat, prin comunitățile sale, poate fi considerată un veritabil rezervor de tradiții și obiceiuri străvechi, păstrate și transmise din generație în generație de oameni inimoși. Peisagistica spectaculoasă a locurilor este prea puțin cunoscută în exteriorul comunităților, în special datorită unei infrastructuri precare, ce face zona greu accesibilă, aspect datorat terenurilor supuse eroziunii solului, având printre efecte și degradarea frecventă a drumurilor.
Un demers artistic precum cel promovat de o tabără de creație, în care artiști consacrați sau în devenire imortalizează în creații plastice aspecte specifice locurilor, încărcate de tradiții și cu  potențial peisagistic impresionant, constituie unul dintre cele mai puternice motoare de promovare a acestei zone mirifice.
În perioada 21 – 28 august 2022, cu susținerea financiară și logistică a primăriilor: Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Dumitrești, precum și a Școlii Gimnaziale Chiojdeni, în colaborare cu Societatea Artiștilor Figurativi din România și cu reprezentanți ai secției Pictură a Facultății de Arte din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, am derulat tabăra de creație ”Demersuri artistice pe Valea Râmnicului Sărat”, având ca participanți 11 studenți, masteranzi, profesori și artiști din Galați și Brăila. Printre beneficiarii  acestui demers artisitic s-au numărat și 35 elevi de la Palatul Copiilor Focșani, Școala Gimnazială ”Regina Maria” Vintileasca, Școala Gimnazială Jitia, Școala Gimnazială Chiojdeni, Liceul Teoretic ”Grigore Gheba” Dumitrești, elevi care au fost recompensați cu premii constând în articole de pictură și grafică.

Propus de: emill | 31.08.2022 21:44 | 326 vizualizări

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.