Protest Tăieri Păduri. Duminică au loc proteste la fabricile austriece din Rădăuți și Sebeș. Klaus Iohannis nemulțumit

1 min read

Duminică 15 ianuarie, românii vor ieși în stradă împotriva tăierilor ilegale de păduri. Protestul va avea loc începând cu ora 14.

Manifestațiile vor avea loc la Rădăuți și la Sebeș, iar Klaus Iohannis este nemulțumit deoarece sunt vizate fabricile austriece care sunt beneficiarile acestui lucru.

Pădurile României dispar în ritm alarmant. În fiecare oră, sunt defrișate șase hectare, însumând, într-un an, 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiate ilegal în țara noastră. ONG-urile au tras, an de an, semnale de alarmă.

Trebuie să luptăm împotriva tăierilor ilegale deoarece acestea reduc biodiversitatea și pun în pericol întreg procesul de management sustenabil al pădurilor. Tăierile ilegale au și implicații sociale, amenințând locurile de muncă și mijloacele de trai ale oamenilor care depind de resursele oferite de pădure. Înlesnesc evaziunea fiscală, erodează statul de drept și provoacă chiar pierderea de vieți omenești.

În locul catalogului național, o serie de păduri virgine ajung în cel de mobilă.

38 de milioane de metri cubi dispar anual din pădurile României, potrivit Inventarului Forestier Național (IFN).

Peste 6 miliarde de euro reprezintă industria lemnului din România, dar această industrie nu este românească, peste 75% din acest domeniu este controlat de companii din Austria.

Românii trebuie să învețe să își apere drepturile și să iasă în stradă.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.