Tatăl unei fetițe care face gimnastică ritmică acuză pe antrenorii acesteia de abuzuri, pedepse crunte și atingeri nepotrivite

2 min read
Tatăl unei fetițe care face gimnastică ritmică acuză pe antrenorii acesteia de abuzuri, pedepse crunte și atingeri nepotrivite

Jigniri, pedepse și atingeri interzise din partea antrenorilor
Tatăl Andrei Ioana Rusu, sportivă la secția de gimnastică ritmică la CSA Steaua, spune că a crezut că își duce copilul să facă sport de performanță la unul dintre cele mai mari cluburi de gimnastică ritmică din România și nu s-a așteptat nicio clipă la un astfel de comportament din partea antrenorilor.

Bărbatul spune că fata lui ar fi îndurat jigniri crunte și că nu de puține ori aceasta venea acasă plângând din cauza apelativelor care îi erau adresate în timpul antrenamentului.
„Nu o dată am auzit de la propriul copil sau de la colegele ei faptul că li s-a inoculat ideea că sunt «proaste», «inutile», «bune de nimic», aspect ce nu poate decât să îmi provoace o îngrijorare profundă față de stima de sine a unor viitori adulți. Nu o dată, fiica mea a venit de la antrenament vizibil afectată, tulburată, uneori chiar plângând din pricina apelativelor ce i-au fost adresate”, spun părinţii fetei într un memoriu adresat Ministerului Tineretului şi Sportului. „Când i-am reproșat faptul că le vorbește urât fetelor la antrenament și că le jignește, Adriana Teocan ne-a zis așa: «Nu le mai drăgălășiți atâta!»”, a mai adaugat acesta, potrivit GSP.
Antrenoarea le aplica pedepse crunte fetițelor
Tatăl fetei o mai acuză pe antrenoarea Adriana Teocan că încasa bani negri și că le aplica pedepse crude fetițelor.
„Le-a pus efectiv o bancă de lemn pe mijloc, le-a pus greutăţi la picioare şi le-a pus să facă sărituri, câte zece, de la un capăt la altul. Una dintre fetiţe a avut fractură. Fetiţa mea a avut o fisură a degetului şi a stat cu piciorul în gips”, mai spun parinții fetei, conform GSP.
Citește și: 5 fetițe din Olt acuză un șofer de microbuz de agresiuni sexuale,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.