ȚEAPĂ. Statul român a fost fraudat de companiile din energie cu miliarde. Guvernul a fost complice – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
ȚEAPĂ. Statul român a fost fraudat de companiile din energie cu miliarde. Guvernul a fost complice – CURIERUL ROMÂNESC

Guvernul României a fost complice la fraudarea bugetului de stat cu câteva miliarde de euro. Este vorba despre schema de subvenționare a prețului la energie electrică.

Astăzi guvernul a recunoscut că a greșit și că societățile din zona de energie au fraudat bugetul de stat.

Cum au făcut acest lucru? Au venit la decontare la costuri foarte ridicate deoarece au folosit companii intermediare pentru a ridica costul cu care companiile producătoare vindeau energia electrică.

Companiile care produc energia electrică sunt în proporție de 80% în proprietatea statului român. Aceste companii produceau energie electrică ieftină. Energia era cumpărată de niște companii ce aveau un singur rol: multiplicarea costului. În cele din urmă distribuitorii prezentau documente de cost care demonstrau în acte prețurile ridicate prezentate spre decontare.

Este vorba despre cea mai mare schemă de fraudare a bugetului de stat, vorbim despre un furt din banul public de aproximativ 5 miliarde de euro. Ca să vă dați seama de dimensiunea furtului: cu acești bani se puteau costrui în acest an 1.000 de km de autostradă dar noi am dat banii pentru subvenționare.

Astăzi legea a fost modificată. Toată energia electrică se va cumpăra de o entitate de stat și care apoi o va revinde către români dar tot prin intermediari. În acest fel se va face un mixt energetic format din energie scumpă și din energie electrică ieftină. Așa se vor putea oferi prețuri corecte românilor.

Dar cine va plăti pentru această fraudă, cine va plăti pentru cele câteva miliarde de euro piedute de la bugetul de stat?

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.