Torturați de bunica lor, doi frățiori din Vrancea au fugit de acasă. „I-am găsit în haznaua nefolosită a unei case părăsite”

2 min read
Torturați de bunica lor, doi frățiori din Vrancea au fugit de acasă. „I-am găsit în haznaua nefolosită a unei case părăsite”

Lucian și Gabriel au fugit de acasă după ce au fost torturați de bunica lor
Acum mai bine de o lună, Lucian și Gabriel, doi frățiori în vârstă de 9 și 10 ani, din comuna Soveja, județul Vrancea, au plecat de acasă fiindcă nu mai suportau să trăiască în teroare. Micuții au fost găsiți, ulterior, într-o hazna abandonată din apropierea casei în care locuiau cu bunica lor și au fost duși într-un centru de plasament din subordinea DGASPC Vrancea, unde au parte de servicii sociale de specialitate.

„Aceştia se află în prezent într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea, unde beneficiază de servicii sociale de specialitate, fiind totodată incluşi într-un program de evaluare şi consiliere psihologică, urmând a fi mutaţi pe parcursul zilei de astăzi la o familie de asistenţi maternali profesionişti. Tatăl a înţeles că este în interesul minorilor să beneficieze de măsură de protecţie specială până la clarificarea situaţiei şi remedierea eventualelor probleme identificate, exprimându-şi acordul pentru preluarea celor doi copii. În momentul de faţă este în derulare evaluarea iniţială a acestui caz, iar D.G.A.S.P.C. Vrancea va lua toate măsurile legale în interesul superior al minorilor”, a declarat Daniela Nicolas, director la DGASPC Vrancea, potrivit adevărul.ro.
Citește și: De ce tot mai mulți copii fug de acasă în pandemie? Răspunsul psihologului
Lucian și Gabriel spun că nu își mai doresc să se întoarcă acasă și au povestit că zilnic erau torturați, bătuți și umiliți de bunica lor, care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, părinții fiind plecați la muncă în străinătate. Povestea celor doi copii a fost făcută publică pe pagina de Facebook a Primăriei Soveja:
„O poveste tristă în care nu am fi vrut să fim parte. O poveste care are în spate multe necunoscute, urâte, dramatice, care vor lăsa semne adânci,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.