Tractoare agricole, furate din ferme în mai multe județe

2 min read
Tractoare agricole, furate din ferme în mai multe județe

Angelica Lefter
– 22 martie 2023 20:18

Tractor furat din comuna Tinosu, județul Prahova (foto: observatorulph.ro)

Furturile de utilaje agricole s-au înmulțit, astfel că polițiștii sunt în alertă după ce mai multe tractoare au dispărut, din diverse județe ale țării.Unul dintre aceste furturi s-a petrecut în comuna Tinosu, din județul Prahova, de unde a dispărut un tractor care aparținea unei firme. Acesta a fost sustras de hoți cu tot cu remorcă.
Un alt furt a vizat un tractor înmatriculat în județul Botoșani. Oamenii legii au deschis anchete în ambele cazuri, pentru a-i prinde pe autori.Tractor furat cu tot cu remorcă, polițiștii fac cercetări
Utilajul din satul Predești, comuna Tinosu, din județul Prahova fost furat cu tot cu remorcă în noaptea de duminică spre luni – 19/20 martie. Tractorul aparținea unei firme care are ca obiect de activitatea exploatarea lemnului, potrivit observatorulph.ro.Păgubiții au alertat autoritățile și au căutat tractorul, însă nu a fost găsit, nici măcar la centrele de colectare a fierului vechi din apropiere. În satul în care a fost comis furtul sunt înregistrate mai multe utilaje agricole, iar proprietarii iau în considerare că hoții să fie din județul învecinat, Ilfov și doar să fi acționat pe raza județului Prahova.Totodată, în localitate există mai multe camere de supraveghere, dar până acum nimeni nu a reușit să dea de urma utilajului.
Ultima dată acesta a fost văzut pe o cameră video amplasată la ieșirea din sat, spre Poienarii Burchii.Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova au confirmat situația și au precizat că au demarat cercetările care se impun în astfel de situații.Tractor de zeci de mii de euro, dispărut dintr-o localitate din județul Botoșani
Un alt tractor, în valoare de câteva zeci de mii de euro, a fost furat recent din județul Botoșani.Este vorba despre un utilaj agricol modelul Caterpillar Tony 10900 TR, care era înmatriculat în comuna Curtești și care a dispărut de pe raza municipiului Botoșani, potrivit Botosaninews.ro.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru identificarea autorului furtului. Tractorul era de culoare roșie, fabricat în 2018 și avea numărul de înmatriculare BT 19 CURTESTI.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.