Trei copii din Iași au ajuns la spital cu convulsii din cauza unei sobe defecte!

2 min read
Trei copii din Iași au ajuns la spital cu convulsii din cauza unei sobe defecte!

În noaptea de sâmbătă spre duminică, trei copii de 10, 15 și 16 ani au fost transportați de urgență la spital, din cauză că aveau convulsii.
Motivul? Din cauza vântului puternic din acea seară, soba din casă nu mai emana fumul corespunzător, iar copiii au fost intoxicați cu fum.
Mama a sunat la salvare, după ce a observat că cei trei nu se simt bine. Aceștia și-au pierdut cunoștința și aveau convulsii.
După ce au ajuns la spital, atât mama, cât și copiii au rămas internați.

„„La ora 05.46 au fost admişi în UPU trei fraţi, cu vârste de 10, 15 şi 16 ani, fiind vorba despre două fetiţe şi un băiat, care erau intoxicaţi cu monoxid de carbon şi cu fum. Au fost aduşi de echipaje SAJ Iaşi. Mama copiilor a relatat că în jurul orei 04.00, copiii au prezentat pierderea stării de conştienţă şi convulsii.
Încălzirea cu lemne, în contextul vântului puternic de noaptea trecută, care a împiedicat la eliberarea gazelor din arderea incompletă a combustibilului solid a determinat accidentul colectiv. Pacienţii au primit pe durata transportului oxigen prin mască.
La sosirea în UPU, pacienţii erau conştienţi, dar cu cefalee, constricţie toracică, tahicardie şi dureri abdominale. Investigaţiile de laborator au confirmat intoxicaţia la cei trei fraţi şi mama lor. Mama prezenta o simptomatologie nespecifică. S-a continuat terapia specifică pentru cei patru pacienţi. Copiii sunt internaţi în Compartimentul de Toxicologie al spitalului”, a declarat personalul medical de la Spitalul pentru Copii din Iași (sursa Adevărul).
Aceeași sursă ne spune că acest caz nu este izolat. Pe parcursul iernii, au fost depistate mai multe cazuri asemănătoare în Iași. 
În majoritatea cazurilor, a fost vorba despre incendii care s-au produs în urma instalațiilor de încălzire improvizate.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.