Trei spitale din trei țări diferite au refuzat tratarea unui copil pentru că părinții nu erau vaccinați

2 min read
Trei spitale din trei țări diferite au refuzat tratarea unui copil pentru că părinții nu erau vaccinați

Un copil de 3 ani avea nevoie de o intervenție chirurgicală în străinătate
Copilul, originar din Cipru, suferă de o afecțiune cardiacă severă și are nevoie de o intervenție chirurgicală. Întrucât aceasta nu putea fi efectuată în țara sa natală, autoritățile din Cipru au solicitat, săptămâna trecută, ca acesta să fie dus cu o ambulanță aeriană la un spital din Germania. Demersul nu s-a putut realiza întrucât spitalul unde ar fi trebuit să aibă loc intervenția a anunțat că nu poate prelua acest caz întrucât părinții copilului nu erau vaccinați anti-Covid. 
După ce a fost dată această veste, autoritățile din Cipru au propus ca, în locul părinților săi, copilul să fie însoțit în Germania de un tutore legal. Propunerea nu a fost însă acceptată. 
Potrivit „Politico”, un oficial din cadrul Ministerului Sănătății din Germania a precizat că nu există o regulă care prevede ca spitalele să nu trateze persoane nevaccinate, cu atât mai mult cu cât este vorba despre copii ai căror părinți nu sunt vaccinați. Oficialul a menționat că fiecare spital decide care sunt restricțiile pe care le impune. 
Conform sursei citate, pe acest subiect s-a pronunțat și un reprezentat al Departamentului pentru Sănătate din cadrul Comisiei Europene: „Politicile de sănătate- inclusiv cele de vaccinare- și implementarea lor sunt responsabilitatea fiecărui stat-membru, nu sunt responsabilitatea Comisiei.”
În vederea efectuării intervenției chirurgicale în cazul copilului de 3 ani, autoritățile cipriote au cerut și sprijinul unor spitale de specialitate din Marea Britanie și din Israel. Au fost puse în fața unui nou refuz, aducându-se același argument ca în cazul spitalului din Germania. 

Copilul fusese supus unei alte intervenții chirurgicale anul trecut
Acesta a mai suferit o intervenție chirurgicală în vara anului trecut. Din informațiile oferite de directorul clinicii de pediatrie de la Spitalul „Makarios” (unde a fost internat copilul) pentru sursa menționată anterior,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.