Turcan: Nu vom ridica resțricțiile până nu avem 60-70% din populație vaccinată

2 min read
Turcan: Nu vom ridica resțricțiile până nu avem 60-70% din populație vaccinată

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat pe pagina sa de Facebook că vaccinarea împotriva COVID-19, împreună cu respectarea măsurilor sanitare este singura cale pentru ca viaţa tuturor să revină la normal. Ministrul Muncii condiționează ridicarea restricțiilor doar în cazul în care avem imunizată 60/70% din populație.

„Prima doză de vaccin împotriva COVID-19 a fost administrată astăzi asistentei medicale Mihaela Anghel care, acum 10 luni, prelua primul pacient confirmat din România. Campania de vaccinare începe, aşa cum este şi firesc, cu oamenii fără de care sănătatea noastră nu ar fi în siguranţă. Tot în prima etapă vor fi vaccinaţi angajaţii din centrele sociale, iar administratorii acestor centre vor face programarea rezidenţilor din centre pentru etapa a doua. În cazul beneficiarilor se vor organiza echipe de vaccinare mobile care se vor deplasa pentru a administra vaccinul în locaţiile respective. Ieri, primele 10.000 de doze de vaccin au ajuns în ţară şi, săptămânal, vor veni în jur de 140.000 de doze. România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin, iar numărul de vaccinuri este suficient pentru toţi cei care optează pentru imunizare”, a scris Raluca Turcan, duminică pe Facebook.

 „Aş vrea să vă rog să vă gândiţi la următoarea chestiune, în afara acestor informaţii de organizare. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor sanitare, este calea sigură pentru ca viaţa noastră, a tuturor, să revină la normal. Dar trebuie să fim conştienţi de un lucru – dacă 60-70 la sută din populaţie nu se va imuniza, nu putem spune că riscul a trecut şi că restricţiile vor fi ridicate”, a completat Turcan. 

Raluca Turcan a mai precizat că vaccinul este omologat de toate forurile medicale competente şi a fost testat pe mai bine de 40.000 de persoane. 

„Vaccinul a fost testat pe mai bine de 40 de mii de oameni,

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.