Țurcana – Regina Munților 2022. Sărbătoarea oieritului românesc se ține pe 25 septembrie, la Costești

2 min read
Țurcana – Regina Munților 2022. Sărbătoarea oieritului românesc se ține pe 25 septembrie, la Costești

Angelica Lefter
– 19 august 2022 14:33

Imagine de la ”Sărbătoarea Crescătorilor de ovine Țurcana – Regina Munților”, ediția din 2021

Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților”, ediția 2022, are loc în acest an pe 25 septembrie, în aceeași locație tradițională: platforma din satul Costești, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. Evenimentul, recunoscut ca sărbătoarea națională a oieritului românesc, este organizat de către Asociația Crescătorilor de Ovine ”Dacia” din Hunedoara, organizație condusă de fermierul Dumitru Andreșoi.
Imagine de la ”Sărbătoarea Crescătorilor de ovine Țurcana – Regina Munților”, ediția din 2021
Sărbătoarea  ”Țurcana – Regina Munților” atrage în fiecare an un public record – la ediția de anul trecut, numărul participanților a fost de circa 20.000 de persoane. Sărbătoarea Țurcanei este și un prilej pentru crescători de a-și etala cele mai brumoase exemplare din turmă și de a valorifica produsele obținute la stână.Ediția 2022 a Sărbătorii Țurcanei va aduce din nou în fața publicului un vast program artistic menit să-i încânte pe participanți, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție.Programul Sărbătorii Țurcana – Regina Munților, ediția 2022:

Ora 10:30 – Primirea Invitaților
Ora 11:30 – Deschiderea manifestării
Ora 11:45 – 13:00 – Vizitarea standurilor
Ora 13:00 – 13:30 – Festivitatea de premiere
Ora 13:30 – 14:00 – Bursa de ovine
Ora 14:00 – 16:00 – Simpozion; Program artistic

Invitați în programul artistic:Programul artistic întrunește o serie de mari artiști care își vor aduce contribuția la buna desfășurare a evenimentului.Sunt invitați interpreți de muzică populară care vor destinde atmosfera precum: Puiu Codreanu, Elena Merișoreanu, Cristian Pomohaci, Olguța Berbec, Lorenna, Andrada Cerna, Costi Deoancă, Aida Busuioc, Ovidiu Pâs, Valerica Ianoși Marian, Gheorghe Lăscoiu, Fluierașii din Comuna Orăștioara de Sus. Vor acompania formația ”Codruț”, formația ”Cristi Neag” și formația Aida Busuioc. Evenimentul va fi prezentat de Lorenna.

Sunt invitați să participe la Sărbătoarea ”Țurcana – Regina Munților” toate categoriile de producători agricoli cu animale și produse alimentare. În fiecare an accesul publicului a fost liber pe tot parcursul evenimentului organizat de Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine ”Dacia”, organizație membră a Asociației Forța Fermierilor.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.