Tutorial: cum se pot obține online abonamentele gratuite la RATB pentru elevi

2 min read
Tutorial: cum se pot obține online abonamentele gratuite la RATB pentru elevi

Elevii pot obține printr-o aplicație abonamente gratuite pentru transportul public 
Anunțul a fost făcut înainte de 5 septembrie chiar pe pagina de Facebook STB SA. Abonamentele  permit elevilor să circule gratuit cu tramvaiul, cu autobuzul sau cu troileibuzul atât în București, cât și pe liniile preorășenești din zona metropolitană București-Ilfov. Aceste abonamente sunt valabile indiferent de operatorul de transport, cu condiția ca utilizatorul să fie elev al unei unități de învățământ acreditate din București sau din județul Ilfov.
 
Ca să obțină direct în aplicație abonamentele gratuite pentru transportul public, elevii nu au nevoie nici de carnetele de note, nici de cardurile eliberate la ghișeele STB. Astfel, compania a venit cu următoarele precizări pe pagina sa de Facebook: „Elevi, de azi abonamentele gratuite pentru transportul în zona metropolitană București – Ilfov se pot obține și online. Simplu, comod, accesibil, fără să așteptați la centrele de vânzare, fără birocrație. În câteva minute de la instalare sunteți posesorii unui abonament pentru transportul de suprafață.”
De asemenea, Ministerul Educației anunțase parteneriatul cu STB, compania fiind la baza verificării, de către aplicație, a statutului de elev al utilizatorilor abonamentelor în cadrul SIIIR (Sistemul Informativ Integrat al Învățământului din România). 
Pașii pentru obținerea abonamentului gratuit pentru transportul public direct în aplicație
Etapele care trebuie parcurse în acest scop sunt menționate tot pe pagina de Facebook a STB printr-un tutorial video. Iată cum se procedează:
Descarcă aplicația Youth TB din magazinul de aplicații
Această aplicație poate fi descărcată din:

App Store: https://apps.apple.com/ro/app/youth-tb/id1642922884?l=ro;
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details…

Completează formularul de înregistrare a contului
Persoana care îl completează solicită eliberarea abonamentului din contul creat. În formular trebuie completate date precum nume și prenume, CNP, adresă de email, număr de telefon, tip utilizator (aici se bifează „elev”).

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.