UE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a fost inclus pe drumul spre sfințenie de către Papa Francisc

2 min read
UE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a fost inclus pe drumul spre sfințenie de către Papa Francisc

Robert Schuman, unul dintre „părinții fondatori” ai Uniunii Europene a intrat pe drumul spre sfințenie în rândul Bisericii Romano-Catolice, după ce Papa Francisc l-a declarat „venerabil”, informează Catholic News Agency.
Anunțul a fost făcut pe 19 iunie, după o întâlnire a Papei cu Cardinalul Marcello Semeraro, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților. Alături de Schuman, dosarul a încă șase persoane a avansat pe drumul către sanctificarea catolică.
„Schuman și-a dedicat viața slujirii binelui comun, căutând pacea și reconcilierea cu Germania pentru a crea o comunitate a statelor europene”, a spus Părintele Bernard Ardura, citat de AFP.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Eforturile lui Schuman au fost „munca unui creștin, care poate fi luată ca exemplu”, a adăugat părintele Ardura, chiar dacă acest om de stat „a rămas foarte discret în privința vieții personale și a credinței”.
Schuman s-a născut în Luxemburg în 1886. Avea rădăcinile în Lorena, teritoriu contestat și pierdut de Franța în fața Germaniei în războiul franco-prusac. După ce Lorena s-a întors în componența Franței, Schuman a fost unul dintre membrii parlamentului regiunii, în tradiția politică creștin-democrată.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
La un moment dat în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost arestat de Gestapo și închis în secret, potrivit biografiei sale de pe site-ul Centrului European Robert Schuman.
El a fost ministru al relațiilor externe al Franței când a anunțat înființarea Comunității Europene a Oțelului și Cărbunelui la 9 mai 1950. Măsura este considerată un prim pas către crearea Uniunii Europene.
Schuman a fost, de asemenea,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.