ULTIMA ORĂ! Maternitatea Bucur s-a inchis din nou pentru pacientele non-COVID

2 min read
ULTIMA ORĂ! Maternitatea Bucur s-a inchis din nou pentru pacientele non-COVID

Maternitatea Bucur, închisă din nou pentru pacientele non-COVID
Maternitatea Bucur din Capitală își închide din nou porțile pentru pacientele non-COVID, după ce mai bine trei luni unitatea a funcționat în regim mixt, medicii îngrijind şi paciente COVID, şi paciente non-COVID.
„De ieri (n.red: miercuri, 29 septembrie 2021) nu mai internăm şi de astăzi nu va mai avea loc nicio naştere şi nicio intervenţie chirurgicală non-COVID în maternitatea Bucur. Maternitatea a fost redeschisă şi pentru pacientele non-COVID din 3 iulie, când am primit prima pacientă non-COVID cu mare bucurie din partea tuturor, şi până acum, la sfârşitul lui septembrie.
Maternitate exclusiv COVID înseamnă că noi, ca medici angajaţi ai acestei maternităţi, nu avem voie să îngrijim decât paciente cu test SARS-CoV-2 pozitiv, ori antigen rapid ori PCR”, a declarat Dr. Manuela Predilă, medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală, pentru News.ro.

Citește și: O mamă cu COVID-19 care doar ce născuse, a fost transferată în mijlocul nopții la un alt spital, fără bebeluș
Medicul mai precizează că atât ea, cât și colegii săi, au în evidență femei însărcinate care ar trebui să nască în următoarea săptămână și care acum trebuie să caute un alt medic care să le ia în evidență și, implicit, o maternitate unde să își poată aduce copiii pe lume. Cât despre femeile însărcinate sau cele care au născut deja la Maternitatea Bucur, acestea urmează să fie externate în perioada următoare, pe rând, mai spune Dr. Manuela Predilă.
„Probabil pacientele non-COVID se vor externa pe rând, nu ştim dacă toate joi, trebuie să găsim locuri pentru bebeluşi, trebuie să găsim locuri pentru lăuze, pentru pacientele operate. Se sistează internările şi s-a trimis această înştiinţare către toate serviciile de coordonare, SMURD, Ambulanţă, Centrul de Coordonare, DSU, să nu mai trimită urgenţe non-COVID către maternitate.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.