Un copil a murit în plină stradă lovit de o mașină a poliției și autoritățile se acoperă cu hârtii și declarații pentru a-şi ascunde incompetența

3 min read
Un copil a murit în plină stradă lovit de o mașină a poliției și autoritățile se acoperă cu hârtii și declarații pentru a-şi ascunde incompetența

Acum câteva zile, joia trecută, o fetița de 11 ani a fost efectiv spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției care a refuzat să încetinească. Copila și-a dat ultima suflare în mijlocul străzii, înainte de venirea Salvării. Nici măcar o lumânare nu a avut la căpătâi, în ultimele momente. Cel care a lovit-o se numește Constantin Popescu și lucra din 2017 în MAI.

Încă nu este clar unde anume se grăbea agentul de poliție și de ce gonea cu o viteză cu 80 de km pe oră. Superiorii i-au găsit și o scuză, susținând că se afla într-o “misiune de serviciu” atunci când le-a lovit pe cele două fete, pe Raisa și prietena ei. În momentul impactului, mașina avea pornite doar semnalele luminoase, nu și cele acustice. Aspect care a făcut o mare diferență, fiindcă dacă fetele ar fi auzit sirena poliței nu s-ar mai fi angajat în traversarea străzii.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, Raisa și prietena ei se țineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. S-au angajat în traversare fiindcă n-au văzut nicio mașină atunci când s-au uitat în stânga și în dreapta. Erau deja pe trecere când au observat autoturismul poliției care se apropia fulgerător și s-au grăbit să traverseze cât mai rapid. Polițistul, aflat în mașină, deși le-a văzut de la distanță, nu a încetinit și le-a izbit din plin pe cele două copile. Pe Raisa a luat-o pe capotă și a mers așa 50 de metri, după care a frânat, moment în care trupul fetiței a zburat de pe mașină și a căzut pe caldarâm. Raisa a murit la scurt timp după accident. Prietena ei se află în stare gravă la spital.

Termenul “Misiune” nu există în Poliție

Reamintim că procurorii care investighează cazul l-au pus sub control judiciar pe agentul implicat în accident şi au comunicat că, în momentul accidentului, acesta nu se afla în „misiune”.

Chestorul Berecheta a ieşit public şi a spus că polițistul de 30 de ani de la Secția 5 era în misiune când a provocat accidental, fără să poată însă explica unde anume mergea agentul. După care a completat, în momentul în care și-a dat seama că se contrazice cu declarația procurorilor : „Polițiștii se află în misiune atâta timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că, din anchetă, a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”.

În realitate, termenul “misiune” nici nu există în Poliție, „misiunea” este un termen utilizat cu preponderență de structurile de tip militar, a transmis un fost șef de la Poliția Capitalei.

Martor ocular: A împins-o cu piciorul să vadă dacă mișcă

Un alt aspect reținut de martorii oculari, după ce s-a dat jos din mașină polițistul a împins-o pe fetița cu piciorul să vadă dacă mai mișcă, după care a sunat la 112, cărora le-a spus că fetița este încă vie: „Ce să-i fac,

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.