Un copil de 14 ani din Republica Moldova a trecut Prutul înot pentru a ajunge la părinți în Italia

2 min read
Un copil de 14 ani din Republica Moldova a trecut Prutul înot pentru a ajunge la părinți în Italia

Băiatul a fost lăsat în grija bunicilor din Republica Moldova de către părinții care lucrează în Italia. Acesta a vrut să ajungă la ai lui trecând înot râul Prut și a fost zărit pe mal, pe raza localității vasluiene Drânceni, anunță Digi24.
Poliția de Frontieră Iași a realizat un comunicat de presă în care a declarat că băiatul a fost văzut de către doi polițiști de frontieră pe malul râului îndreptându-se de la malul râului Prut spre interior. 
„În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi s-au deplasat la faţa locului, pentru verificări. În apropierea localităţii, colegii noştri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude şi un telefon mobil”.

În urma verificărilor care s-au efectuat de către autorități, s-a stabilit că adolescentul are cetățenie dublă, română și italiană. 
„Fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia”, a mai declarat Poliția de Frontieră Iași.
În prezent, urmează să se stabilească care este, exact, situația familială a tânărului, iar între timp, acesta a fost preluat de lucrătorii din cadrul Direcției Județene de Asistență Socială și protecția Copilului Vaslui.
Suferința copiilor cu părinți plecați în străinătate. „Am o singură poză cu mama”
1 din 3 copii sunt crescuți de alte rude. Micuța Anais crede că mătușa este mama ei
Este o idee buna sa lasi copilul cu bunicii?

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.