Un copil de 3 ani din București a fost diagnosticat cu gripă, Covid-19 și virus sincițial respirator

2 min read
Un copil de 3 ani din București a fost diagnosticat cu gripă, Covid-19 și virus sincițial respirator

Reprezentanții spitalului precizează că cel mic s-a prezentat la camera de gardă a unităţii sanitare cu simptome respiratorii, iar ulterior, în urma investigațiilor, s-a aflat că este infectat atât cu virusul gripal, cât și cu Covid-19 și VSR (virus sincițial respirator), potrivit News.ro.
Numărul pacienţilor cu afecţiuni respiratorii care se prezintă la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală este în creştere, la fel şi numărul testelor efectuate pentru depistarea tipului de infecţie. Potrivit datelor din spital, numărul infecţiilor cu gripă este mai mare decât cel al infecţiilor Covid-19 şi cu virusul sinciţial respirator (VSR).
În Romania au aparut primele cazuri de flurona – infecție simultană cu gripă și Covid-19
România se confruntă simultan cu două crize medicale – de gripă și de coronavirus. Mai multe persoane au fost confirmate pozitiv pentru ambele afecțiuni, existând și un nume pentru astfel de cazuri – flurona.  Deși nu este clar cât de periculoasă este această afecțiune, experții medicali spun că cei cu risc (personele în vârstă sau cele care au și alte probleme de sănătate) ar trebui să ia măsuri pentru a se proteja atât împotriva gripei, cât și a Covid-19.

Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a explicat, pentru Digi24, cât de greu sunt de tratat astfel de cazuri:
„La Matei Balș avem pacienți care prezintă toate combinațiile de virus posibile – Covid cu gripă, Covid cu adenovirus, covid cu virusul sincițial respirator. Nu e mirare foarte mare din acest punct de vedere. Nu s-au înregistrat cazuri atât de severe încât să pună în pericol viață pacienților
Medical, nu e nimic spectaculos, pacientul primește antivirale pentru fiecare situație în parte. Noi, medicii, am obosit de când spunem că recomandăm în continuare masca de fiecare dată când mergem în locuri aglomerate,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.