Un copil de 7 ani cu o boală rară, internat la un spital din Timișoara! Corpul i s-a umplut de bășici cu sânge

Copil cu varicelă hemoragică, internat la un spital din Timișoara
Un copil în vârstă de 7 ani a fost internat, zilele trecute, la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, cu varicelă hemoragică, o maladie foarte rară. Potrivit specialiștilor, varicela hemoragică este o complicație gravă care apare la persoanele imunocompromise sau la cele care urmează un tratament imunosupresor. În cazul copilului, boala vine fondul unei afecțiuni oncohematologice, iar deosebirea majoră față de varicela „obișnuită” este aceea că veziculele care apar pe corp devin hemoragice (pline cu sânge).

Foto: Facebook

„Varicela hemoragică are un debut atipic. Cu toții știm că varicela se manifestă printr-o erupție pe piele, cutanată, sub formă de vezicule. Erupția apare inițial la nivelul pielii păroase a capului, după care se extinde pe tot corpul. În aceste vezicule este sânge. Astfel, apar echimozele cutanate și apoi sângerări ale mucoaselor. Ceea ce s-a întâmplat și în cazul pacientului internat în spitalul nostru. Copilașul are, însă, și o trombocitopenie, o afecțiune hematologică ce duce la scăderea numărului de trombocite la nivel sangvin. La o persoană sănătoasă numărul trombocitelor este de peste 150.000/microlitru. În momentul în care a ajuns în spitalul nostru, copilul avea 2000 de trombocite/microlitru. Am reușit, însă, în doar câteva zile să îl echilibrăm, să îi creștem numărul la peste 10.000”, spune dr. Adelina Marinescu- medic specialist boli infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a spitalului.
Din fericire, starea de sănătate a copilului s-a îmbunătățit semnificativ. Nu au mai apărut elemente eruptive noi, iar cele vechi încep să treacă în faza următoare a bolii, aceea în care se transformă în cruste. Băiețelul va mai rămâne internat în spital până când se vor normaliza trombocitele.
Medicii îi sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii împotriva varicelei
Dr.

 » sursa: www.qbebe.ro