Un deputat AUR solicită ministrului Rafila clarificări privind achiziția măștilor de protecție în perioada pandemiei

2 min read

Deputatul AUR Adrian Axinia solicită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, clarificări privind achiziția măștilor de protecție în perioada pandemiei. Potrivit informațiilor, aproximativ 23.000 de lei din fondul de rezerva bugetară au fost cheltuiți pentru achiziționarea necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate.

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.78/2020 s-a aprobat acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ teritoriale, precum și suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, cu suma de 230.000 mii lei pentru achiziția de măști de protecție împotriva COVID – 19.

În acest context, vă rog să îmi comunicați următoarele:

1. Câte contracte de achiziții de măști de protecție au fost încheiate de Ministerului Sănătății în baza OUG nr. 78/2020 (prin procedura de negociere fără publicare prealabilă în condițiile prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu respectarea prevederilor art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare)? Pentru fiecare contract, vă rog să specificați: numele furnizorului de măști;

  • cantitatea de măști contractată;
  • prețul unitar;
  • prețul total;
  • termenul de livrare;
  • gradul de îndeplinire al contractului.

2. Care sunt județele în care au fost distribuite măștile achiziționate de către Ministerul Sănătății prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București? Pentru fiecare județ, vă rog să specificați:

  • numărul total de beneficiari:
  • numărul de beneficiari pentru fiecare dintre cele patru categorii prevăzute la art. 1 al OUG nr. 78/2020.
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.