Un grup de băieți de clasa a VII-a a construit un „dosar” care a dus la concedierea unui profesor pedofil

2 min read
Un grup de băieți de clasa a VII-a a construit un „dosar” care a dus la concedierea unui profesor pedofil

Opt băieți din clasa a șaptea, elevi la Școala Gimnazială Davisville din North Kingstown, Rhode Island, au pornit o campanie de strângere de dovezi împotriva unui profesor care se purta bizar și necuviincios cu colegele lor. Se pare că acesta se adresa elevelor lor cu apelative precum ”drăguțo”, ”rază de soare” și le punea să danseze cu el, iar cu băieții se comporta agresiv și crud. Acesta îi avertiza de multe ori pe copii că este profesor și antrenor la școala lor de peste 30 de ani și că a combătut multe plângeri ale părinților, subliniind că nimic nu îl poate atinge.
La început băieții au încercat să le spună părinților, relatează The Boston Globe, dar asta nu a a dus la vreun dezondământ. ”Câteodată râdeau. Alții stăteau pur și simplu și nu spuneau nimic. Chiar și părinții care erau de acord cu noi că e un ciudat râdeau, pentru că era clar că nu aveau de gând să îl dea afară. Așa că râdeau fals și ciudat”, povestește unul dintre băieți. Pentru că nu aveau unde să se mai ducă pentru a cere ajutor, băieții au creat un cont de Discord (o aplicație online pentru comunicare) la începutul lui ianuarie 2021 pentru a înregistra comportamentul nepotrivit al profesorului lor. Și, având ore pe Zoom, aceștia au reușit să înregistreze bucăți audio și video care să le susțină acuzațiile. 
”Îmi părea foarte rău pentru colegele noastre pentru că uneori părea că este un lucru extrem de umilitor. Punea un cântec și pe forța să se ridice și să danseze cu el. Nu cred că a existat vreun adult care să fi luat în serios ceea ce noi încercam să le spunem până nu am venit cu aceste dovezi. Nici măcar părinții mei. Așa că am făcut un canal pe Discord,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.