Un medic din Mehedinți acuzat că a tăiat pe cap un nou-născut în timpul operației de cezariană

2 min read
Un medic din Mehedinți acuzat că a tăiat pe cap un nou-născut în timpul operației de cezariană

O mamă din Drobeta Turnu Severin a depus o plângere penală și a înaintat o sesizare la Colegiul Medicilor împotriva medicului care i-a adus pe lume fetița. Femeia a observat a doua zi de la naștere că micuța are o tăietură la nivelul capului și acuză cadul medical că a atins cu bisturiul capul bebelușului în timpul operației de cezariană. 
„Copilul meu era zgâriat, tăiat cu bisturiul în cap. Am întrebat ce s-a întâmplat. Doamnele de la copii au spus că ele nu ştiu nimic. Să întreb ginecologul. Am întrebat ginecologul, ele au spus că n-au văzut nimic atunci când l-au scos”, a declarat mama copilului.

La momentul nașterii mama susține că nimeni nu a anunțat-o de incident și că a aflat abia a doua zi după ce și-a revenit din anestezie și și-a alăptat fetița. „- E bine, i-am pus antibiotic de atunci!”, spune tatăl copilului.  A primit o explicație seacă la câteva ore după ce a observat tăietura: „Mi-au spus că posibil, din greşeală, să fi atins cu bisturiul sau cu ustensilele care sunt foarte ascuţite acolo copilul la cap”, declară mama nou-născutului. 
Citește și: 

Îngrozitor! Un nou-născut s-a ales pe viață cu o cicatrice, după ce medicii i-au tăiat obrazul în timpul cezarienei
Cum poate afecta nașterea prin cezariană creierul copilului tău

Proaspeții părinți acuză cadrele medicale ale maternității din Drobeta Turnu Severin că au vrut să mușamalizeze incidentul și că ar fi încercat să permită acestora să își vadă copilul abia la externare. „Dânşii îmi spun că este o mică tăietură. Au dat cu ceva soluţii să ascundă rana fetii. I-au spus că este o mică zgărietură şi că este posibil de la cezariană să o fi atins cu bisturiul”., declară George Matală, tatăl copilului.
Familie fetiței este îngrijorată că rana i-ar putea afecta dezvoltarea micuței. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.