Un medic ginecolog este tată biologic pentru 21 de copii

2 min read
Un medic ginecolog este tată biologic pentru 21 de copii

Un ginecolog olandez este tată biologic pentru 21 de copii
Un caz în incredibil a ieșit la suprafață în Olanda! Jos Beek, un medic ginecolog olandez specializat în tratamentele de fertilitate, a devenit tatăl a 21 de copii ai căror mame au apelat la tratamentele sale de fertilitate între anii 1973 și 1986. Bărbatul, care a murit în 2019, a folosit propriul său material seminal, în loc să apeleze la donatori anonimi. Autoritățile spune că nu exclud posibilitatea ca Beek să fie tatăl natural a unui număr mult mai mare de copii, decât cei 21 identificați până acum.

„Suntem șocați. Această dezvăluire are, bineînțeles, un impact semnificativ asupra părinților și al copiilor afectați”, a explicat Peter Jue, un membru al consiliului administrativ al spitalului la care a lucrat medicul ginecolog. Acesta mai spune că protocoalele din anii 70 și 80, când tratamentele de fertilitate erau încă la început, nu au nicio legătură cu cele din prezent. „În anii în care acest medic a lucrat, aproape că nu existau reglementări privind programele de fertilitate. Domeniul era încă în curs de dezvoltare. Am dori să subliniem că situația este acum complet diferită. Folosim protocoale naționale și lucrăm într-o manieră consecventă și atentă. Metodă noastră de lucru este supusă, în mod regulat, auditului”, a explicat acesta.
Beek este al treilea medic specializat în fertilitate din Olanda care a fost descoperit că și-a folosit propriul material seminal în tratamentele sale de fertilitate. În octombrie 2020, mai multe teste ADN au arătat că ginecologul Jan Wildschut, care a murit în 2009, a fost tatăl biologic a 17 copii. Cu un an în urmă, s-a descoperit că un alt medic a procedat la fel că Beek în cazul a 49 de copii.

Surse: theguardian.com, bbc.com, digi24.ro

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.