Un oraș din Polonia nu va mai obține fonduri europene și norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT”

2 min read
Un oraș din Polonia nu va mai obține fonduri europene și norvegiene pentru că s-a declarat „zonă liberă de LGBT”

Orașul polonez Swidnik, din estul țării, nu va mai putea accesa fonduri europene și norvegiene în valoare totalăde 8,8 milioane de euro, după ce a adoptat o rezoluţie prin care se declară „zonă liberă de LGBT”, a anunţat joi televiziunea poloneză, citată de agenţia EFE.
Alte circa 100 de municipalităţi poloneze s-au declarat începând din 2019 „zone libere de LGBT”. În prezent mai sunt circa 90, după ce între timp unele au renunţat la acest demers în urma ameninţărilor Comisiei Europene că le va suspenda fondurile europene.
Primarul din Swidnik a declarat că decizia luată de administraţia sa reprezintă o „poziţie, nu o opoziţie” şi a criticat acţiunea Comisiei Europene de a sancţiona economic o asemenea decizie.
opoziţia liberală a trimis administraţiei oraşului „facturi” cu fondurile pierdute, cerând membrilor acesteia „să plătească din propriul buzunar” sumele cu care ar fi trebuit să fie cumpărate maşini pentru poliţia locală şi să se construiască un nou centru civic şi o piaţă ecologică.
Liderul partidului conservator polonez de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a avertizat că „ideologia LGBT”, pe care a descris-o drept o „mişcare din import”, „ameninţă identitatea noastră, naţiunea noastră, existenţa ei şi statul polonez”.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.
Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.