Uniunea Europeană oferă 770.000 EURO pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni

2 min read
Uniunea Europeană oferă 770.000 EURO pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni

04-11-2020 12:18
Asistență financiară în valoare de până la 770.000 mii de EURO este oferită de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sectorului privat din regiunile cheie Cahul și Ungheni. Un program amplu de granturi destinat întreprinderilor existente, startup-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din ambele regiuni a fost lansat astăzi de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE și implementat de PNUD, UNICEF.
„Sunt mândră să anunț un nou pas important pentru Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie. Acest program de granturi va oferi suport companiilor existente, startup-urilor și inițiativelor de antreprenoriat social din ambele regiuni, de asistență directă urmând să beneficieze cel puțin 28 de agenți economici. UE investește apr. 23 milioane de EURO în Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, având obiectivul de a stimula dezvoltarea economică inclusivă, verde, inteligentă și sustenabilă. Programul este destinat cetățenilor Republicii Moldova și această inițiativă vine să creeze oportunități pentru noi locuri de muncă și dezvoltarea economică pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor”, a declarat Magdalena Mueller-Uri, Șefa Secției Operațiuni în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

28 de companii din regiunile cheie Ungheni și Cahul vor beneficia în acest an de granturi în valoare de 15.000 –  30.000 EURO fiecare. Asistența financiară va putea fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii în scopul dezvoltării afacerii, creării de noi locuri de muncă și sporirea atractivității regiunilor-cheie pentru noi investiții. Programul de granturi va fi însoțit și de activități de mentorat și instruiri gratuite pentru a stimula cultura antreprenorială a regiunilor cheie. Condițiile detaliate ale concursului și formularele de aplicare sunt publicate pe paginile web www.eu4cahul.md , www.eu4ungheni.md. Termenul limită de depunere a dosarelor este 30 noiembrie 2020, ora 17.00. 

„Programul de asistență financiară nerambursabilă pentru antreprenorii din regiunile Ungheni și Cahul vine ca răspuns la criza socioeconomică şi de sănătate publică cauzate de COVID-19.

 » sursa: www.libertv.md

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.