Unui elev din București i s-au cerut înapoi banii de bursă. Motivul? Bursa i-ar fi fost aprobată din greșeală

2 min read
Unui elev din București i s-au cerut înapoi banii de bursă. Motivul? Bursa i-ar fi fost aprobată din greșeală

Un elev trebuie să restituie banii primiți ca bursă de performanță
O mamă din București a sesizat de curând „EduPedu” pentru a prezenta situația în care se află: trebuie să dea înapoi școlii în care învață copilul ei 783 lei. Această sumă este bursa de performanță primită de elev, femeia explicând că, alături de alți părinți, a depus la școală actele necesare pentru a solicita acest tip de bursă. A precizat că bursa i-a fost aprobată copilului, că banii s-au primit, dar că acum trebuie restituiți. 
 
Elevul care trebuie să înapoieze cei 783 lei, a participat, în luna iunie a acestui an, la Concursul Național de dans și costume eco „Fantezii de vară”. Când au fost primite invitațiile pentru a participa la concurs, se specifica faptul că era vorba despre o manifestare ce fusese înscrisă în CAEN în anul 2020, care a fost reluată vara trecută prin aprobarea Ministerului Educației. 
Ministerul Educației a venit cu un răspuns
La solicitarea „EduPedu.ro”, ministerul a menționat, în legătură cu concursul la care a luat parte elevul care trebuie să restituie banii de bursă, că acesta a fost într-adevăr inclus în lista activităților educative naționale din 2020. Nu se mai regăsește însă pe lista activităților educative naționale din anul școlar 2021-2022, ce a fost publicată în luna februarie a acestui an. 
De asemenea, Ministerul Educației a precizat că lista în care sunt incluse olimpiadele, concursurile naționale și competițiile/cursurile cultural-artistice, pentru care se acordă burse de performanță, pot fi regăsite în următoarele documente:

Lista activităților de selectare și pregătire a loturilor naționale în vederea participării la competițiile internaționale din anul școlar 2021-2022, anexa 3 la OME nr. 5992/2021 (cu modificările ulterioare);
Calendarul competițiilor naționale, în funcție de disciplinele școlare, la care au putut participa elevii din țara noastră în anul școlar trecut: punctul A,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.