Unul dintre avocații generali ai Curții Europene de Justiție susține că Bulgaria ar trebui să elibereze acte de identitate în care să figureze două mame

2 min read
Unul dintre avocații generali ai Curții Europene de Justiție susține că Bulgaria ar trebui să elibereze acte de identitate în care să figureze două mame

Bulgaria ar trebui să elibereze acte de identitate pentru un copil cu două „mame” aflate într-o căsătorie între persoane de același sex, a declarat joi unul dintre avocații generali ai Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) într-o opinie, deși blocul nu poate forța țara să recunoască legal căsătoria sau părinții lor, scrie Reuters.
Opinia acestuia se referă la un caz al unui cuplu bulgaro-britanic  în care ambele femei sunt recunoscute ca „mame ”pe certificatul de naștere al copilului lor, care a fost emis în Spania, țara în care locuiesc.
Dar Bulgaria, care nu recunoaște căsătoria între persoane de același sex, a refuzat să le numească pe ambele ca mame într-un certificat național de naștere pe care cuplul îl căutase pentru a obține un document de identitate bulgar – și, prin urmare, UE – pentru copil.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Deși Bulgaria nu poate împiedica dreptul la libera circulație a cetățenilor săi la nivelul UE, poate refuza eliberarea unui certificat de naștere numind ambele femei drept mame în conformitate cu legislația sa națională, potrivit avizului.
„Dacă copilul este cetățean bulgar … Bulgaria trebuie să îi elibereze un document de identitate sau un document de călătorie referitor la (femeia bulgară) V.M.A. și soția ei în calitate de părinți, pentru a permite copilului să călătorească individual cu fiecare părinte ”, a spus avizul.
„În schimb, Bulgaria poate … să justifice refuzul de a recunoaște filiația copilului, astfel cum este stabilit în certificatul de naștere spaniol, în scopul întocmirii unui certificat de naștere care determină filiația copilului respectiv în sensul legislației interne a familiei . ”
Contradicția evidențiază situația din UE cu privire la cuplurile homosexuale,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.