UPDATE | Deși abia ieșise, Timișoara reintră în carantină pentru 72 de ore din ordinul lui Raed Arafat. Președintele CJ Timiș: atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere.

2 min read
UPDATE | Deși abia ieșise, Timișoara reintră în carantină pentru 72 de ore din ordinul lui Raed Arafat. Președintele CJ Timiș: atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere.

ACTUALIZARE 20:06 Raed Arafat a ordonat ca Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița să reintre în carantină, pentru 72 de ore. Anunțul vine la câteva ore după ce zona ieșise din această stare.
„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.
Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.
Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național”, se arată în comunicatul remis presei.
ȘTIREA INIȚIALĂ
Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat măsura carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, anunță Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.
„În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a carantinării Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.