Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc – Food & Retail

2 min read
Urzicile au ajuns mai scumpe decât carnea de porc – Food & Retail

Primele urzici au apărut în piețe iar trufandalele au prețuri pe măsuri. Mulți vânzători susțin că au scumpit marfa din pricina costurilor mari cauzate de criza energetică chiar dacă urzicile sunt culese ”la liber” din pădure sau din grădini.
Prețurile la primele „verdețuri” de primăvară au crescut simțitor, în ton cu celelalte majorări de costuri. Așteptate de mulți, urzicile sunt „delicatesa” lunii martie.
Citiți și: Primele roșii românești, prețuri. Gheorghe Vlad, OIPA Legume-Fructe: Nu vom avea de Paști tomate autohtone!
Urzicile, vândute în Piața Obor cu 30 de lei/kg
În Piața Obor din Capitală găsești urzici la câteva tarabe. Dar prețurile sunt  pe măsură iar cumpărătorii doar primesc și trec mai departe.
„Urzici de pădure gata alese”, caută să-și ademenească clienții țăranii veniți la București cu marfă proaspătă și de calitate. Prețul pentru un kilogram de urzici: 30 de lei, mai scump decât un kilogram de pulpă de porc.
Piețarii care vând urzici le pot culege la liber din păduri sau grădini
Fără investiții în producție, culese direct din pădure, adică luate gratis de la natură, după cum zic chiar vânzătorii, și, totuși, ajunse pe piață la un preț exorbitant.
„Așa ceva nu e normal, au luat-o razna prețurile, dar unii nu vor să înțeleagă că ei n-au niciun drept să scumpească marfa. Păi, ce, au importat urzicile din Turcia, ca portocalele, și îi costă transportul și câte altele?!”, s-a plâns cineva care căuta să cumpere „o mână de urzici”, potrivit gândul.ro.
Urzicile costă 30 de lei în Piața Obor din Capitală foto gândulro
Citiți și: Controale masive în toate supermarketurile din România!
Totuși, pentru comercianții din Obor, niciun argument nu stă în fața unuia singur – „S-au scumpit toate, produsele!”.
Urzica este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice. Printre cele mai notabile efecte ale consumului de urzici se numără curăţarea sângelui şi reducerea semnificativă a riscului de AVC şi infarct.
Totodată, urzica poate reduce tensiunea arteriala şi glicemia, mentinandu-le la un nivel stabil.
Această plantă are proprietatea unică de revitalizare şi aprovizionare, astfel că ajută organismul să facă faţă unor condiţii dificile furnizând multe dintre substanţele de bază necesare pentru sănătate şi vindecare.
Urzicile apar primăvară devreme chiar când vremea este încă rece și cresc pe lângă garduri, pe marginea drumurilor și a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.