O fetiță de doar cinci săptămâni a fost abandonată într-un șanț, pe marginea drumului județean din Sibiu

2 min read
O fetiță de doar cinci săptămâni a fost abandonată într-un șanț, pe marginea drumului județean din Sibiu

„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, a fost sesizată în data de 7 martie 2023 de către reprezentantul Postului de Poliţie Axente Sever, cu privire la găsirea unui minor în vârstă de aproximativ 1 lună (5 săptămâni), care a fost abandonat într-un şanţ pe DJ 141A la intrarea în localitatea Boarta, dinspre Şeica Mare.
Reprezentanţii DGASPC Sibiu s-au deplasat în regim de urgenţă la sediul Poliţiei Târnava pentru a discuta cu mama minorului, care a fost identificată de reprezentanţii Poliţiei, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu mai doreşte să se ocupe de creşterea şi îngrijirea copilului. 
În momentul de faţă, copilul a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi internat în cadrul Spitalului Municipal Mediaş” menționează DGASPC Sibiu, potrivit Digi24.

Mama fetiței este o tânără în vârstă de 22 de ani, din localitatea Târnava. În prezent, femeia se află sub investigația autorităților și urmează să fie decăzută din drepturile parentale.
Paramedicii care au transportat-o pe micuță la spital, au declarat că la momentul la care au găsit-o, starea ei de sănătate era relativ bună, „fără mărci vizibile traumatice și fără semne de hipotermie”, anunță G4media.ro.
IPJ Sibiu a început o anchetă penală pentru săvârșirea infracțiunilor de abandon a familiei, dar și rele tratamente aplicate minorului. 
Copila va ajunge în grija unui asistent maternal. 
„Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu va institui măsura de plasament în regim de urgență a copilului la un asistent maternal profesionist, atunci când starea de sănătate a copilului permite externarea din unitatea medicală”, a mai precizat DGASPC Sibiu.  

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.