USR a făcut circ în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

1 min read
USR a făcut circ în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor

USR a făcut circ în timpul ședinței din cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, unde urma să se dezbată proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Din această cauză, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, şi preşedintele CSM, Bogdan Mateescu au decis să părăsească sala.

Potrivit Agepres, ședinţa, la care a participat şi ministrul justiţiei, Stelian Ion, a debutat cu mai multe schimburi de replici în contradictoriu referitoare la proiectul de lege, şedinţa fiind deschisă de preşedintele Comisiei juridice, Mihai-Alexandru Badea. Acesta a tăiat microfonul unor reprezentanţi ai opoziţiei, în stilul care deranja USR în perioada Comisiei Iordache.

Ulterior, Corina Corbu şi Bogdan Mateescu s-au ridicat şi au părăsit sala.

„Un astfel de comportament eu îl regret în Parlamentul României. Punctul nostru de vedere este scris. Optează CSM pentru o soluţie de echilibru Trebuie încetată polarizarea societăţii şi polarizarea magistraturii. (…) Polarizarea din societate trebuie oprită, situaţia actuală nu este una fericită, însă nici situaţia anterioară nu a fost perfectă, în ciuda progreselor fantastice pe care le-au făcut instituţiile judiciare”, a declarat Bogdan Mateescu, după ce a ieşit din sala de şedinţe, apreciind „că n-a fost loc pentru discuţii”.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.