USR îl critică pe Raed Arafat pentru că nu a adoptat certificatul verde, dar a permis revelionul cu mii de români – 4media.INFO

1 min read
USR îl critică pe Raed Arafat pentru că nu a adoptat certificatul verde, dar a permis revelionul cu mii de români – 4media.INFO

Deputatul USR Iulian Bulai critică propunerile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), conform cărora participarea la activităţile culturale va fi permisă până la o capacitate de 50%, la o rata de incidenţă a infectărilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

„După doi ani de pandemie, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a descoperit unde se răspândeşte cel mai bine virusul. Nu la revelioanele în aer liber, fără mască, dar cu mii şi mii de participanţi lipiţi unul de altul, nu la petrecerile de revelion din restaurante – pe astea le-a încurajat CNSU toată luna decembrie.

„Certificat verde nu se poate, fără revelioane cu mii de oameni nu se poate, dar cu siguranţă CNSU va opri pandemia din sălile de spectacol. Acolo pot să-şi arate muşchii, să fie virtuoşi şi eficienţi şi dl Arafat, şi ministrul Sănătăţii. (…) Ministerul Culturii va participa la şedinţă. Iar reprezentantul lui va vota HG-ul stării de alertă. Cu sau fără restricţii asasine pentru cultură.

În al 24-lea ceas, mă aştept să-şi descopere şi decidenţii de la Cultură o coloană vertebrală şi un sens pentru care ocupă acele scaune în această coaliţie. Măcar să nu omoare ce-a mai rămas din domeniu”, a adăugat deputatul USR.

Navigare în articole

 » sursa: www.4media.info

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.