„Va fi război, domnule profesor?” Ce le-a răspuns un profesor de istorie elevilor săi preocupați de situația din Ucraina

Un profesor de istorie din București, Marcel Bartic, a povestit recent, pe Facebook, ce le-a răspuns elevilor săi de clasa a șaptea în momentul în care aceastia l-au întrebat, în pauza dintre ore, despre situația din Ucraina.

Ce le-a răspuns un profesor de istorie elevilor săi preocupați de război
„Va fi război, domnule profesor?” – a fost întrebarea care l-a dat peste cap pe Marcel Bartic, profesor de istorie la o școală din București, care spune că a avut în fața ochilor imaginea copiilor din vremuri de război, care așteptau cu îngrijorare și frică o informație despre ce urmează să se întâmple. Acesta povestește, pe Facebook, cum a decurs discuția cu elevii săi, despre situația din Ucraina.
Redăm integral postarea de pe Facebook a profesorului:
„Va fi război, domnule profesor?” Prima dată mi-au pus întrebarea asta ai mei, de la clasa la care sunt diriginte. Într-o pauză. Intru des pe la ei, să văd ce mai fac, dacă sunt în regulă sau, pur și simplu, să mai vorbim. În ziua aia, erau strânși toți undeva în spatele clasei și era o mare dezbatere acolo, vorbeau aprins, se vedea că e un subiect care-i apasă de-adevăratelea. Când am intrat, au tăbărât toți pe mine, de nu mai reușeam să deslușesc ce vor, domnu, domnu, trebuie să vă întrebăm ceva neapărat!
Credeți că va fi război?
Mi s-a strâns inima când i-am auzit. Când predai istorie atâția ani, vorbind despre tot felul de războaie și tragedii care au marcat trecutul umanității, ajungi fără sa vrei sa ai așa un ton liniștitor, ei, lasă, astea s-au întâmplat demult, acum suntem bine, e pace, în sfârșit, ne-am învățat lecția. Întrebarea lor m-a dat peste cap. A fost ca și cum aș fi auzit vocea tuturor copiilor care au trăit în vreme de război,

 » sursa: www.qbebe.ro