Va începe testarea copiilor în școli. Ce trebuie să facă profesorii și elevii

2 min read
Va începe testarea copiilor în școli. Ce trebuie să facă profesorii și elevii

Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână
Pentru testarea elevilor se vor folosi teste antigenice rapide din salivă. Iar elevii cor fi testați de două ori pe săptămână, luni și joi la nivelul fiecărei unități de învățământ. ”Testarea este simplă și ușor de executat, fără a necesita cunoștințe medicale de specialitate”, subliniază Ministerul Sănătății.
Iată ce prespune procedura de testare:

Testarea se va face în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ, la începutul orelor de program.
Personalul didactic va fi instruit pentru a testa copiii adecvat.
Testele se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat, conform prevederilor OMS 1226/2012 pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi a Metodologiei de culegere a datelor pentru baza naţională de date privind deşeurile rezultate din activităţi medicale.
Procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecția corectă a mâinilor.

În funcție de specificațiile producătorului există posibilitatea ca elevii să nu poată consuma alimente sau bputuri cu 30 sau 60 d eminute înainte de efectuarea testării pentru ca testul să ofere rezultate corecte. Părinții spun că asta  înseamnă că îi va împiedica pe copii să mănânce acasă în diminețile în care se face testul sunt testați. 

Ce se întâmplă dacă un test rapid din salivă iese pozitiv
În cazul elevilor cu test antigenic rapid din salivă pozitiv:
a) Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunța imediat părinții/reprezentantul legal al elevului. b) Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat, unde va fi monitorizat de către un cadru medical sau persoanele special desemnate, conform prevederilor prevăzute la punctul VI – Protocoale,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.